A Steak & Wine nem klasszikus borvacsora, hanem egyben interaktív gasztroshow: lesz olyan fogás, ami a vendégek előtt készül el, másokról maga a termelő mesél majd, míg a borok világába Sommelier kollégánk nyújt betekintést. Nem mellesleg, Vállai Béla nemcsak az italokat mutatja be, hanem a steakvilág és a bor harmóniájának titkaiba is beavat.
Az est folyamán háromféle steak kerül a tányérra különböző érleléssel, textúrákkal, borpárosításokkal.
Ezek után az is megszereti ezt a méltán elismert ételt, akinek eddig kétségei voltak felőle.
A fogások sorát egy karakteres, rusztikus desszert zárja, ami méltó levezetése lesz a közös gasztrokalandnak.
Várunk minden kedves érdeklődőt és tanulni vágyót, hiszen ez az este egyszerre szól az edukációról, a finom ételekről, a jó borokról, a jóízű beszélgetésekről és a szenvedélyről.
MENÜSOR
Üdvözlőital:
Mariasy Furmint Brut pezsgő (A HÁZ pezsgője) 2022
Amouse: Füstölt marhanyelv, torma
Előétel:
Francia bélszín tatár, tarlórépa , gránátalma
Centurio Első fejtés cabernet franc siller 2023
*Átvezető bor: Centurio CabFrankos 2024
Főétel:
Steak háromféleképpen, szarvasgombás burgonyapüré, cékla, jus
Centurio Liberty 2022 – Pannonhalmi Infusio 2020
Desszert:
Aranygaluska, narancsos vaníliasodó
Mariasy Tokaji Aszú 5 puttony 2018
ÁR: 31.900 Ft / fő + szervízdíj
(az esten való részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött)
További információ:
+36 46 402 952
kapcsolat@vegallomasbistro.com