Dining Guide Top 100 – benne vagyunk

Helyi és minőségi alapanyagok és az étterem hangulata – a miskolci toplistás éttermek vezetői szerint ez a siker kulcsa. Két étterem is helyet kapott a Dining Guide százas toplistáján, vagyis Magyarország legjobbjai között két miskolci is van.

A miskolci Végállomás Bistorant és a „dűlő” is helyet kapott a Dining Guide százas toplistáján: előbbi a hatvanhatodik, utóbbi a hatvanhetedik helyen végzett az összesítésben. Erről itt írtunk.

– Csak helyi, minőségi alapanyagokból dolgozunk és a helyi értékekre alapozunk – mondja Vargáné Bodnár Henriett, a Végállomás Bistorant étteremvezetője. – Étterembe járni errefelé elsősorban anyagi kérdés, de nem csak az: a művészethez hasonlóan fel lehet iránta kelteni az igényt. Vendégeink velünk együtt fejlődnek.

– Nagy büszkeség, hogy mára mi is „tényezőként” szerepelhetünk a magyar gasztronómiában. Az első 100-ban helyet kapni a mintegy 25 ezer magyarországi étterem között nagy dolog! Megtisztelő, de megdolgoztunk és megdolgozunk érte. A „Végállomás család” szuper kollégákból áll, akik tanulnak, akarnak, és mind elkötelezett miskolci fiatalok – mondta az étteremvezető.

A Végállomás Bistorant 2014-ben és 15-ben is helyet kapott a Népszabadság TOP 50 megfizethető étterem kiadványában, de írt róluk a Forbes Magazin is. 2014-ben és 15-ben a Gaullt&Millau Étteremkalauz Miskolc legjobb konyhájaként emlegette. Tavaly a Megyei Prima Gálán az Év Vállalkozója díjat vehették át.
A zsűri értékelésében számít az éttermi hangulat, és azt is nézik, hogy milyen alapanyagokból dolgoznak, milyen a tálalás. Sokszor azt sem tudják az étteremben, hogy éppen egy szakértő rendelt, hiszen inkognitóban érkeznek…

A vidéki éttermek sikerének kulcsát Vargáné Bodnár Henriett abban látja, hogy egyre több olyan tulajdonos van, aki felismeri a lehetőséget, hosszú távra tervez és a helyi értékekre alapoz. Vécsey Renáta ezt azzal egészítette ki, egyre jobban lehet látni, hogy egy-egy helynek ki a célközönsége, és egyre erőteljesebb iparággá is válik a gasztroturizmus.

Forrás:  MINAP.HU

KÖVETKEZŐ RENDEZVÉNYÜNK
Gyilkosság a vacsorán
04.09. 18:30