Hogyan készülünk a Malatinszky borestre?

Várvizi Péter kreatív séfünk és Malatinszky Csaba között erős hasonlóságot vélünk felfedezni, hiszen mindketten kiemelkednek az általuk képviselt szakmából egyediségükkel, filozófiájukkal. Vérbeli alkotók ők, akik november 25-én egy igazán különleges kulináris élménnyel készülnek a borest vendégei számára.

Megkérdeztük séfünket, hogyan készül a borestre:

“Ezen a vacsorán megtudhatjuk, miről szólnak ezek a borok, milyen filozófia és érzelemvilág került a palackokba. Elegancia, kifinomultság, harmónia – ezt üzenik szerintem.
E hármas egység vezette a gondolataimat, amikor a tányérok megszülettek. Így minden fogás, 3 fő alapanyaga épül.Amikor az egyszerűséget szeretné visszaadni az ember akkor van a legnehezebb dolga.

A legnehezebb dolgom a menü összeállításakor az volt, hogy megtaláljam, e komoly vörösborok mellett a menü könnyedségének ívét.
A fő hangsúlyt most is az ízek játékára fektettem.
Az uborkafagylalt, a krémes vinaigrette, a pisztráng a szőlővel, a kacsamelltatár mind-mind tartogat meglepetéseket.
És az örök nagy kérdés, egy ilyen komoly borsor esetében, miként és hogyan záruljon. Mi lehet a desszert? Most azt gondolom, ez is nagyon izgalmas tányér lesz, ahogy a cékla, a körte és a kakaó házasságot kötnek.”
//Várvizi Péter kreatív séf//