ÉTLAP

ELŐÉTELEK - STARTERS

   Zsírjában sült kacsamáj, körtés-mandulás chutneyval és házi kaláccsal

Duck liver terrine with quince-cheese, cornel and homemade bread withwelnut 

2200.-

Bistorant ízelítő falatok a környékbeli kamrákból     /LF/

Bistorant’s snacks from the chambers of our neighbourhood

1900.-

Frissen sütött házi kenyér  -kosár-

Fresh hommade breadslices 

450.-

LEVESEK - SOUPS

Gombakrémleves marinált kakukkfüves gombákkal    / V,GF/

Mushroom cream- soup with marinated  forast mushrooms with thyme  
1200.-

Húsleves gazdagon  /LF,GF/

Broth with vegetables, beef and fillings

1300.-

Káposztás- tejfölös vadmalac raguleves /GF/

Boar ragout soup with sour-cream and cabbage

1300-

FŐFOGÁSOK - MAIN COURSES

Ropogós lillafüredi pisztráng sült zöldségekkel és remoulade-mártással  /V,GF/

Crispy trout of Lillafüred, fried vegetables, remoulade

3300.-

Vajban sült csirkemell Szilágyi Tibor sajtjaival felsütve,  burgonyapürével  és zöldsalátával   /GF/

Chicken breast  roasted  with artisan cheeses,mashed potatoes  and green salad

3100.-

Konfitált kacsacomb   törtburgonyával  és szedres-áfonyás lilakáposztával  /GF/

Confit duck leg ,cabbage with blackburry and cranburry  ,mashed potatoes with onion

3100.-

Juhtúrós sztrapacska  tejföllel és szalonna pörccel, sült hagymával

Strapachka with cottage-cheese, sour-cream, bacon, fried onion

2100.-

 Sült malaccsülök hagymás sült burgonyával, házi savanyúsággal /GF,LF/

Rosted pork knuckle with onion and fried potatoes, homa-made pickles

3400.-

Baconnel göngyölt zsályás- gombás sertésszűz burgonyafánkkal és mustáros szósszal

Wrapped rosted pork  tanderloin in bacon and sage, hommade donuts and forest mushroom creamy sauce                  
3100.-

Óriás bécsi szelet sertésszűzből sült burgonyával és káposztasalátával /LF/

Giant wiener snitzel(from médallion), french fries, cabbage salad

3400.-

Bárányburger  sült burgonyával és coleslaw salátával

Lamb-burger with coleslaw salad and fried potatoes

2600.-

Konfitált malacpofa  pirított hagymás kakukkfüves knédlivel,erdei gombákkal és barnasörös mártással /LF/

Confit  pig-cheek ,dumplings with fried onions, forest mushrooms and brownbeer sauce

 3200.-

 Serpenyőben sült marha fartő fűszervajjal ,sült burgonyával  és zöld salátával  /GF/

Beef rump fried in pan, spice butter, french fries and green salad

3500.-

Vörösboros vaddisznó ragu  sült zöldségekkel és pirított burgonyagombóccal /LF/

Boar ragout, fried potato donut, fried vegetables

3300.-

SAJT - CHESSE

Válogatás Sziágyi Tibor kézmûves sajtjaiból som-, kökény és csipke lekvárokkal /V,GF/ 

Artisan cheese mix of the region with cornel, sloe and lace jams

1990.-

DESSZERTEK - DESSERTS

Madártej
Floating island
1200.-

Ropogós „vargabéles” 
Crunchy cottage „cheesecake”
1200.-

Karamellás csokoládétorta körtesorbet-val 
Homemade caramel and chocolate cake with pear sorbet
1300.-

GYERMEK MENÜK - CHILDREN'S MENUS

Húsleves csigatésztával
Bouillon with pasta
700.-
Rántott pisztráng burgonyachipsszel
Roasted trout fillet, rice with green peas
1800.-
Rántott csirkemell burgonyapürével
Chicken breast in bread-crumbs with mashed potatoes
1400.-

Ételeink frissen készülnek, ezért forgalmasabb időszakokban kérjük a türelmüket!
Our dishes are made freshly so busier periods therefore ask for your patience!