BioSzentandrás zöldségek a konyhánkban és a tányéron

Mi magunk is büszkék vagyunk az elért sikerekre, és nagy örömünkre szolgál, hogy biztosítani tudják éttermünknek a friss zöldségeket és gyümölcsöket.
Élvezzük együtt a biotermékek áldásos hatását!

“Hernádszentandrás egy 445 lelkes magyarországi kis település, Miskolctól 35 kilométerre, a „Kassa-Miskolc tengelyen” félúton található. A valamikor virágzó, földművelésből élő kis falu áldozatul esett a rendszerváltásnak: az ott élők nagy része munka nélkül maradt. Éveken keresztül bíztak benne, hogy valaki vagy valakik gondolnak rájuk. De hiába várták kívülről a segítséget, a megoldás – mint mindig – helyben született meg.

csapat
Folyamatosan figyelték a pályázati kiírásokat, keresték a partnereket, majd 2009-ben Üveges Gábor polgármester rátalált arra a programra, amely közvetlenül 25 ember, 25 család jövőjét közvetve pedig az egész falu életét megváltoztatta: 28 millió forintot nyertek arra, hogy megtanulják a biogazdálkodást, és általa visszatérjenek ahhoz az életformához, mely a térség egészének boldogulását jelentette évszázadokon keresztül.
A Biokontroll Hungária Kft minősítő ellenőrzése mellett, egy helyi növénykultúrára alapuló mintagazdaságot hoztak létre, majd ugyanabban az évben egy BioKonyhát avattak. A legnagyobb sikerként azt könyvelték el, hogy 25-en megtanulhatták a biotermesztés minden fortélyát, jó példával szolgálva másoknak is településen.

Hernádszentandrásból BioSzentandrás lett.”

piac

/Forrás: Bioszentandrás/