Nyári Étlap Sommelier borajánlással

// Summer menu with sommelier offers //

Előételek

// Starters //

Kacsamáj terrine tokaji aszúval, szeder, barnavajas kalács (G,L, T –CGF)
// Duck liver terrine with Tokaji aszú, blackberries, brown butter cake //
* Royal Oporto 10 yrs * 
2990.-

        Bistro ízelítő (két főre)  (L,G,T -CLF,CGF,CV)
Házi kacsamell sonka,  szarvas sonka, Szilágyi Tibor sajtok, házi sajtkrém,  füstölt pisztráng   „körözött”  fermentált savanyúság, mazsolás tapenád krém, friss kenyér
// Homemade duck breast ham,  venison ham, artisan cheeses, homemade cheese cream, smoked trout “circled” fermented pickles, raisin tapenade cream, fresh bread //
* SanzonTokaj, Rány Furmint 2018 * 
3490.- 

Kosár házi kenyér(G)
Basket of bread
600.-

Levesek

// Soup //

Hideg kovászos uborkaleves, rántott béka, friss kapor (L,G,H)
// Cold sourdough cucumber soup, fried frog, fresh dill  (L, G, H ) //
* Új-Zéland / Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc  2020 * 
1590.-

Sült lecsókrémleves ,bazsalikom, mádi kecskesajt (L, de KLM)
// Fried letcho cream soup, basil, Mádi goat cheese (L – CLF) //
* Tóth Ferenc, Kadarka Siller 2019 * 
1590.-

Marha húsleves gazdagon   (G, de KGM)
Beef broth richly (G – CGF )
* Bussay Kövecs Rajnai Rizling 2018 * 
1690.-

Street Food

// Street Food //

Grillezett csirke, curry, aioli, pirított bacon, zöld saláta kovászos lepényben (G,L)
// Grilled chicken, curry, aioli, toasted bacon, green salad in sourdough //
 * Gizella Furmit-Hárslevelű  -Beertailor wheat beer- búza sör * 
2990.-

Szaggatott kacsahús  házi kovászos lepényben, bbq szósz, coleslaw saláta,rukkola (SZ,G,L)
// Jerky duck meat in homemade sourdough pie, bbq sauce, coleslaw salad, arugula //
* Yello Tail Syrah 2019  –  Beertailor Porter sör *
2990.-

Végállomás marha burger, pachap(paprika ketchup), baconos lilahagyma lekvár, coleslaw, burgonya chips (L,G)
 // Terminal beef burger, pachap (paprika ketchup), bacon red onion jam, coleslaw, potato chips //
* Heimann és Fiai, Kékfrankos 2019 – Beertailor Pilsner sör * 
3290.-

Főételek

// Main Courses //

Friss házi széles metélt, tejszínes bükki kucsmagomba, hosszan érlelt zempléni sajt (L,G,)
// Fresh homemade papardelle, gooseberry mushrooms, long-matured Zemplén cheese //
* Kovács Nimród, Dixie 2019 * 
3390.-

Sült vargányás rizottó, szarvasgombaolaj, mángoldchips (L)
// Fried porcini mushroom risotto with truffle oil and chard chips //
* Etyeki Kúria, Chardonnay 2019 * 
3390.-

Roston sült süllő-filé, nyári panzanella saláta (H,G,L de KGM,KLM)
// Grilled sea-bass  fillet, summer panzanella salad (H, G, L – CGF, CLF)  //
* Balassa István, Furmint 2019 * 
4190.-

Lillafüredi pisztráng-filé, „tökfőzelék”, kapor (H,L,G de KGM)
 // Lillafüred trout fillet, ‘pumpkin vegetable’, dill (H, L, G – CGF) //
* Franciaország / Guy Saget, Sancerre – Sauvignon Blanc 2018 *
4190.- 

Bőrén sült csirkemell supreme, sült paradicsomok, burgonyanudli, bükki- pestó (L,G de KLM,KGM)
// Roasted chicken breast supreme, roasted tomatoes, buttered and fried potatoe, herbal pesto (L, G – CLF, CGF) //
 * Sebestyén, Kadarka 2018 * 
3890.-   

Rózsaszín kacsamell és máj, lilakáposzta krokett, hagymalekvár, zsámiska ,cseresznye (G,L de KLM,KGM)
// Roasted duck breast and liver, purple cabbage croquette, onion jam, sage, cherries (G, L de CLF, CGF) //
* Benedek Péter, Pinot Noir 2019 * 
4390.-

Gesztelyi mangalica-tomahawk rántva, szezámmag, serpenyős parázsburgonya, fermentált egres savanyúság (L,G,T,SZ)
// Fried Gesztelyi mangalica-tomahawk, sesame seeds, french fries, fermented gooseberry pickles //
* Holdvölgy, Vision 2018 * 
3990.-

Kötözött-pirított báránynyak mentával és citrommal, sült bordáskel és édeskömény, kókusztejes jus
// Roasted lamb with mint and lemon, roast ribs and fennel, coconut milk jus //
* Somlói Apátsági Pince, Juhfark 2018 *
4290.-

Hagymás rostélyos (magyar tarka rib-eye)  szarvasgombás pecsenyelé, burgonyakrém (G de KGM)
// Onion grilled (Hungarian variegated rib-eye) jus with truffle, potato cream (G de CGF) //
 * Etyeki Kúria Chardonnay 2019 * 
7490.-

Glasszírozott vaddisznó pofa, zsemlegombóc, vajas répák  (G,L,T)
// Glazed wild boar chick, bun dumplings, buttered beets //
* Kovács Nimród, Syrah 2017 * 
4190.-

Szarvasgerinc, nyári céklák, szeder, pirított vargánya (L)
// Venison, summer beets, blackberries, roasted porcini mushrooms //
 * Ipacs Szabó Nászút helyett – Cabernet Franc 2017 * 
6900.-

Kicsiknek

// Children's menu //

Húsleves csigatésztával (G)
// Broth with past //
890.-

Rántott csibemell, vajas püré (G,T,L)
 // Fried chicken breast with mashed potatoes //
1790.-

Rántott pisztráng (Lillafüred) filé, chips (G,H,T)
// Fried trout (Lillafüred) fillet, chips //
2290.-

Desszert

// Dessert //

Rumos madártej narancsos tojásfehérjehabbal (T,L)
// Floating island with orange egg white foam //
* Disznókő 1413 Tokaji Édes Szamorodni 2017 * 
1490.-

Rákóczi túrós, sült kakukkfüves sárgabarack, tejfölfagylalt (L,G,T)
// Rákóczi cottage cheese, roasted thyme apricots, sour cream ice cream //
* Oremus, Tokaji Aszú 3 puttonyos 2013 * 
1490.-

Csokoládé krémtorta, kondorbor lekvár, kávéfagylalt, nyári gyümölcsök (L,G,T)
// Chocolate cream cake, condor jam, coffee ice cream, summer fruits //
* Osborne Pedro Ximenez Sherry *
1590.-

Sajt

// Cheese//

Sajtválogatás Zempléni és Bükki sajtokból, som és csipkelekvárok (L)
Cheese selection from Zemplén and Bükk cheeses, lace jam, cornel jam
2990.-
Kérje segítségünket az Önnek tetsző párosítás kiválasztásához!

Borok

-20% a Borlapunk áraiból

Durbák Norbert Séf

Darab Ádám Sous Séf

Jó étvágyat kívánunk!
Good Appetite!

Érvényes: 2021.06.02-től visszavonásig

Allergens:

L-laktóz,

G-glutén

H-hal

Sz-szezámolaj,szezámmag

D-dió

F-földimogyoró

T-tojás

K kérhető-  CAN have

CGF- forex: can have gluten free!!!!