Várvizi Péter

várvizi

VÁRVIZI PÉTER jelenleg a budapesti Larus Étterem séfje és a mi tanácsadó, kreatív séfünk.
Tudását, egyedülálló ízlésvilágát Miskolcon is kamatoztatja, mi sem mutatja ezt jobban mint a Végállomás egyre csak frissülő étlapja és szezonális, impulzív séfajánlata.
“Várvizi Péter a mai magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja, a
szakmai elit fiatalabb korosztályához tartozik.
Ételei letisztult egyszerűséggel képviselik az ízek tudatos párosításait, változatos
technológiák, szezonális alapanyagok, érthető és izgalmas ízharmóniák jellemzik.
Étlapja csak annyira magyar, mint amennyire nemzetközi is.
Külföldi, szakmai tapasztalatai közül legfontosabbak a Franciaországban,
Olaszországban és Japánban eltöltött évei, a Michelin csillagos házakban
megszerzett tudás hatása érződik a Larus Étterem konyháján is.
A 2014-es Bocuse d’Or Europe selejtezőjén Várvizi Péter coach-ként segítette a
magyar csapatot, mely a sikeres szereplés után a döntőbe is tovább- jutott.
Várvizi Péter folyamatosan 12 pont feletti értékelést kap, a mai gasztronómiát
meghatározó Gault&Millau étteremkalauzban.”

staff3
Fontosabb külföldi éttermek, szakmai tapasztalat:

Michel Bras – Michelin *** / Michel Bras / Laguiole, France
Le Maison de Marc Veyrat – Michelin *** / Veyrier du Lac, France
Auberge de i’Ill – Michelin *** / La Famille Haeberlin / Illhaeusern, France
Orexis / Seji Yamamoto / Tokyo / Japan
Ze Kitchen Galerie – Michelin * / William Ledeuil / Paris, France
La Bitta Nella Pergola – Michelin * / Genova, Italy
École Lenotre / Paris, France
Lycée Professionnel Louis Guilloux / Rennes, France
Lycée Professionnel August Escoffier / Eragny-sur-Oise, France

/Forrás: Larus Étterem/