Malatinszky borest

malatinszky
Malatinszky Csaba borász
( Malatinszky Kúria – Organikus Szőlőbirtok Villány) és Várvizi Péter Séf közreműködésével
2016. november 25. Péntek 19.00

Téli borvacsoránkon a közeledő ünnepek dicsfényét szeretnénk megidézni.
Van okunk az ünnepre, hiszen lassan megszépül éttermünk belső tere, kreatív séfünk pedig egy még izgalmasabb menüsorral készül, melyben nem mindennapi alapanyagok sorakoznak fel. A bizsergető téli hangulathoz vörösbort álmodtunk meg, olyan illusztris és dobogós borásszal, mint Malatinszky Csaba, kinek neve mindig garancia a kiváló borokra. Csaba másképpen figyel a borra, másképpen gondolkozik róla, pont ahogyan mi az ételekről.

A Malatinszky borokat ritkán találod meg a szupermarketek polcain. Bizonyos tételeihez előjegyzéssel, egyedülálló feltételekkel lehet hozzájutni. Magyarország első sommelier-je ő volt, valamint elsőként nyitott vinotékát kis hazánkban a kilencvenes évek elején.

Izgalmas fine dining vacsora, megújult belső tér és egy olyan borász vár, akinek a vérében is cabernet franc folyik.

 

ÉTELEK & BOR

Konyha üdvözlete
Mentás uborkafagylalt bazsalikommal
Serena 2015

Ősz zöldségei krémes vinaigrettel
Noblesse Chardonnay 2013

Rák, édeskömény, sárgarépahab
Noblesse Rozé 2015

Pisztráng póréhagymával, szőlővel és pirított dióval
Kúria Merlot 2007

Kacsamelltatár grízgombóccal és kacsaconsommé-val
Kúria Cabernet Sauvignon 2008

Sült báránycomb mustáros zellerpürével
Kövesföld 2007

Pirított szarvasbélszín, kacsazsírban pirított szarvasgombás burgonyával
Kúria Cabernet Franc 2008

Desszert
Cékla, körte, kakaó

Időpont: 2016.11.25 19.00
Érkezés:18.30-tól
Kérjük a pontos érkezést, mert pontosan fogunk kezdeni!
Helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért elővétel szükséges.

Asztalfoglalás: (46) 402 952

 

 

MÉG TÖBB MALATINSZKYRÓL:
A Malatinszky Kúria több szempontból is különleges. Nem csak azért, mert sikeres üzleti vállalkozás és csúcsborokat alkotó borászat, hanem mert valódi élmények és a kísérletezés műhelye is egyben.
A Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok tulajdonosa és borásza, Malatinszky Csaba élen jár a Villány-Siklós borrégió különleges értékeinek népszerűsítésében.
Mielőtt borászként kezdett dolgozni, ő volt Magyarország első sommelierje. Itthon ő volt a szakma első, nemzetközileg is elismert képviselője.A környezetbarát és fenntartható mezőgazdaság híveként Malatinszky az organikus termelési technikákat követi. Az 2009-ben teljesen átállt a biogazdálkodásra. „Ahelyett, hogy műtrágyáktól és permetezőszerektől függnék, igyekszünk fenntartani a talaj termékenységét és elősegíteni a természetes folyamatokat, amelyek kiegyensúlyozzák az állatok és betegségek okozta károkat. A boraimban a természet szólal meg és ugyanígy van ez a kertemből származó gyümölcsök és zöldségek esetében is.”

Szövegforrás: bestofbudapest.com

 

malatinszky-web