Gault&Millau 11 pont

gaultmillau

A kalauz az adott pontszámmal a konyha teljesítményét értékeli, nem az étterem külsőségeit vagy a kiszolgálást.

A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját minden esetben kifizeti. Szempontjai:

  • a felhasznált alapanyagok minősége, frissessége, szezonalitása
  • az elkészítés professzionalitása, a technológiák adekvátsága
  • a fogások harmóniája, arányosság
  • a kreativitás és a tálalás
  • ár-érték arány

gaultmillau

20-19,5 pont A világ legszűkebb élvonalához tartozó étterem
19 pont A világ legjobb éttermeinek egyike
18-17 pont Kiemelkedő konyha
16-15 pont Nagyon jó konyha
14-13 pont Jó konyha
12-11 pont Jó szívvel ajánlható konyha 
10-8 pont A konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon
T – Étterem számottevő erény nélkül („tesztelve, de nem értékelve”)